"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Журналіст: Порошенко забрехався з офшором

Понеділок, 31 жовтня 2016, 11:05

Журналіст-розслідувач Дмитро Гнап вважає, що президент Петро Порошенко опосередковано визнав, що планував продати корпорацію "Roshen" через офшорну фірму.

Про це журналіст "Слідство.Інфо" написав у Facebook, коментуючи президентський допис.

"Мене не так зацікавила його декларація, як супроводжувальний її допис у фейсбуці, який президент, очевидно, написав власноруч (там на початку допису його ініціали: ПП.). Так от, в цьому дописі президента є цікаве речення: "У 2014 була створена лише одна нова компанія, якою я володію напряму, – для продажу Roshen", – зазначив Гнап.

Він зауважив, що раніше президент говорив протилежне.

Реклама:

"Очевидно, в дописі президента йдеться про компанію Prime Asset Partners Limited з Британських Віргінських островів. Ту саму скандальну офшорку з Panama Papers. Цим віргінським офшором Порошенко володіє одноосібно і напряму, і створений він вже під час його президентства" – написав Гнап.

"Віргінський офшор президента є засновником кіпрської фірми, кіпрська володіє голандською, а голандська контролює український фонд, якому належить весь "Рошен". Тобто, вся ця шоколадна піраміда спирається на один маленький віргінський офшор. Продав офшор – позбувся всієї цукеркової імперії", – додав він.

Журналіст нагадав, що раніше Порошенко стверджував, що віргінський офшор йому був потрібен для передачі активів у "сліпий траст", а не для продажу.

Так, у квітні на прес-конференції в Токіо український президент казав, що у створеній компанії немає статутного капіталу і відкритих рахунків, оскільки принциповою позицією була відсутність операцій через неї, а єдиною метою – передача відомих активів президента до "сліпого" трасту банкові з хорошою репутацією, який нібито й вимагав створення "офшору".

"Якби президент в розпал офшорного скандалу визнав, що цей офшор створений для продажу "Рошену", стало б очевидно, що він хотів кинути український бюджет на кругленьку суму не сплачених податків. Бо на Віргінських островах податок з продажу активів платити не треба", – вважає Гнап.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!