Ціни на нафту падають після безрезультатного засідання ОПЕК

Понеділок, 31 жовтня 2016, 09:36

Світові ціни на нафту в понеділок опускаються, оскільки засідання експертів нафтовидобувних країн щодо обговорення варіантів реалізації алжирських рішень завершилося лише визначенням, коли пройдуть наступні подібні консультації.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:01 вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,43%, до 50,46 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,39%, до 48,51 долара за барель.

За підсумками зустрічі експертів країн, що входять і не входять в ОПЕК, з обговорення варіантів реалізації алжирських рішень було вирішено провести наступні подібні консультації на аналогічному рівні до офіційної зустрічі міністрів держав-членів картелю 30 листопада.

Реклама:

На той час, як очікується, будуть уточнені свої і пропоновані дані щодо можливих заморожування або зниження видобутку нафти.

"Було багато розмов, але ніхто ні про що не домовився. Це підштовхує ринок нафти до зниження", - прокоментував агентству Рейтер старший ринковий аналітик брокерської компанії OANDA в Сінгапурі Джеффрі Халлі.

Додатковий тиск на ціни на "чорне золото" надають дані американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes за кількістю бурових установок в США.

Так, за підсумками робочого тижня кількість бурових установок в країні зросла на 4 одиниці, або на 0,72%, до 557 одиниць. У річному вираженні показник знизився на 218 одиниць, або на 28,1%.

Кількість нафтових бурових установок знизилася лише на 2 одиниці, або на 0,5%, до 441 штуки. Кількість газодобувних установок збільшилася на 6 одиниць, або на 5,5%, і становила 114 штук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!