"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд заарештував майно "Карпатигаз" на 4 мільярди

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 11:44

Суд за клопотанням Генпрокуратури наклав арешт на технологічне обладнання об'єктів нафтогазовидобувної промисловості, що належить оператору договору про спільну діяльність між державною "Укргазвидобування" і Misen Enterprises AB компанії "Карпатигаз" загальною вартістю 4 млрд гривень.

Про це йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

"Посадові особи ТОВ "Карпатигаз", при здійсненні госпдіяльності з видобутку газу, діючи за попередньою змовою з посадовими особами "Укргазвидобування", починаючи з 2011 року створили злочинні схеми, які надали можливість незаконно привласнювати видобутий газовий конденсат, занижувати податкові зобов'язання по ПДВ, податку на прибуток і плати за надра", - йдеться в повідомленні відомства.

За твердженням Генпрокуратури, за результатами незаконних фінансових операцій посадових осіб ТОВ "Карпатигаз" державному бюджету завдано збитків в особливо великому розмірі.

Реклама:

к повідомлялося, "Укргазвидобування" ініціювало арбітражний розгляд справи щодо розірвання договору про спільну діяльність між ТОВ "Карпатигаз" і компанією "Місен Ентерпрайзіс АБ".

Нагадаємо, раніше компанія "Карпатигаз" подала позов до України на 3 млрд доларів.

Компанію "Карпатигаз" в публікаціях ЗМІ пов'язують з Юрієм Бойком та Дмитром Фірташем. Також джерела "Української правди" на нафтогазовому ринку стверджують, що неформальну частку в проекті з кінця 2014 року має і сам Мартиненко.

Це сталося, коли компанію "Укргазвидобування" очолював лояльний до Мартиненка менеджер Юрій Костюк.

У самій компанії наполягають, що її акціонером є публічна шведська компанія Misen Energy АВ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: