Найбільша покупка в історії індустрії: Qualcomm поглинає NXP за 47 мільярдів

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 10:21

Найбільший виробник чіпів для мобільних пристроїв Qualcomm поглинає найбільшого виробника чіпів для автомобільної індустрії NXP Semiconductors за 47 млрд доларів.

Вся сума буде виплачена грошовими коштами, пише AIN.

Як повідомляється, угода допоможе Qualcomm диверсифікувати ринки, скоротити витрати завдяки синергії від злиття, і скористатися зростанням ринку напівпровідників для інформаційно-розважальних систем автомобілів.

Qualcomm, що базується в Сан-Дієго, заплатить 110 доларів за кожну акцію NXP. Це становитиме 11% премію на ціну акції компанії при закритті біржі в середу.

Реклама:

Фінансувати угоду лідер у виробництві процесорів для мобільних пристроїв буде з наявних коштів, а також приверне борговий капітал від банків JPMorgan і Goldman Sachs. Це додасть 11 млрд доларів в низку боргових зобов'язань Qualcomm, яку вона зможе швидко покращити завдяки коштам, які компанія генерує за кордоном.

Зараз на її іноземних рахунках знаходиться більше 30 млрд доларів.

СЕО Qualcomm Стів Молленкопф стверджує, що угода стане найбільшою за всю історію напівпровідникової індустрії.

Вона прискорить вихід його компанії на процвітаючий ринок автомобільної електроніки. Нідерландська NXP лідирує в цьому сегменті завдяки торішньому поглинанню Freescale Semicunductor.

Поглинання - відповідь Qualcomm на уповільнене зростання ринку смартфонів, який приносить компанії основний дохід.

У цьому році, за прогнозами аналітиків, вона відзвітує про 23,2 млрд дол виручки, в той час як прогнозне значення для NXP більш ніж в два рази менше - 9,48 млрд дол. Але в минулому році продажі Qualcomm впали на 5% проти 11% зростання у NXP.

Обидві компанії, сумарна виручка яких становитиме 30 млрд дол, розробляють продукти, здатні успішно конкурувати на ринках, обсяг яких до 2020 року становитиме 138 млрд дол, розраховує Qualcomm.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!