Російський "ВТБ" не може знайти покупців на свої українські "дочки"

Четвер, 27 жовтня 2016, 09:32

Група "ВТБ" готова продати бізнес в Україні, але покупця поки так і не вдалося знайти.

Про це Lenta.ru повідомив член наглядової ради банку ВТБ Сергій Дубінін.

"Уже були спроби продати цей бізнес, оскільки нормальних умов для роботи немає. Однак знайти покупця поки не вдається. Якщо і надалі не вийде реалізувати українські "дочки", вони перетворяться з активу в збиток", - зазначив він. При цьому він підкреслив, що резерви під ці збитки вже створені.

Він додав, що українські структури більше не є стратегічно важливою частиною бізнесу групи. "Просто шкода, що економічні зв'язки рвуться", - сказав Дубінін.

Реклама:

Член наглядової ради ВТБ також зазначив, що шкоду російським банкам вже було завдано раніше, і нові обмеження не сильно змінять ситуацію. "Рішення, запропоноване депутатами Ради, може тільки підвести риску", - заявив він.

Нагадаємо, 24 жовтня група депутатів Верховної Ради внесла законопроект "Про внесення змін до закону України "Про банки і банківську діяльність" щодо заборони діяльності банків країни-агресора".

У пояснювальній записці до документа сказано, що "країна-агресор Російська Федерація продовжує зберігати значний вплив на економіку України і життя громадян через власні компанії і банки на території України".

Раніше голова ВТБ Андрій Костін заявляв, що "ВТБ Банк" може продати свій український бізнес, оскільки не бачить жодних можливостей для його розвитку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: