НБУ визнав бізнесмена Кауфмана власником "Платинум Банку"

Вівторок, 25 жовтня 2016, 16:45

Національний банк визнав бізнесмена Бориса Кауфмана власником Платинум Банку (Київ).

Про це в ефірі 3s.tv повідомив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, передають Українські Новини.

"Ми вже можемо сказати, що Борис Кауфман мажоритарний акціонер цього банку, який легалізував себе як мажоритарний акціонер", - сказав він.

За словами Сологуба, у Нацбанку немає конфлікту інтересів, незважаючи на те, що заступник голови НБУ Катерина Рожкова раніше була керівником Платинум Банку.

Реклама:

"Ми ж не з місяця всі приїхали в правління НБУ. Ми всі колись десь працювали в комерційних або інвестиційних банках. Внутрішні процедури у нас побудовані таким чином, що люди, які мають конфлікт інтересів, не приймають рішень індивідуально з того чи іншому банку, навіть якщо це їх сфера діяльності", - прокоментував він.

Сологуб повідомив, що в Нацбанку діє колегіальна система прийняття рішень у вигляді комітетів і правління.

Як відомо,  раніше Кауфман звернувся в НБУ за погодженням на придбання 75% + 1 акція Платинум Банку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що акціонер Platinum Bank прийняв рішення про збільшення статутного капіталу фінустанови на 120 млн грн.

Кауфман є засновником інвестиційної компанії Vertex United, до складу якої входять активи готельного напряму ( "Брістоль", "Лондонська", "Президент-Готель"), медіа-активи (журнал "Фокус", "Фокус.Красівая країна", сайт focus. ua) і інвестиційні проекти.

Також Кауфман - співвласник найбільшої української дистриб'юторської компанії TEDIS Ukraine.

Platinum Bank - один з найбільших учасників банківської системи України. Банк відноситься до І групи банків згідно з рейтингом Національного банку України (понад 0,5% активів банківської системи).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: