ГПУ завершила розслідування будівельних афер Войцеховського

Вівторок, 25 жовтня 2016, 12:17

Генпрокуратура завершила досудове розслідування справи забудовника Анатолія Войцеховського.

Про це на своїй сторінці на Facebook написав перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук.

За його словами, Войцеховський у співучасті з іншими особами у 2004-2013 роках придбав частки у статутних капіталах низки підприємств і за їх допомогою самовільно захопив земельні ділянки під будівництво 40 об’єктів.

Слідство вияснило, що деякі будівлі вводилися в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів і незаконно реєструвалися в Державному реєстрі нерухомого майна. Деякі з проданих квартир, за даними слідства, Войцеховський продавав повторно.

Реклама:

"Встановлені порушення мали місце під час будівництва ЖК "Перлина Троєщини" (вул. М.Закревського, 42А), БЦ "Домініон де люкс" (вул. Ушинського, 40), ЖК "Мега Сіті" (вул. Харківське Шосе, 19 і 19-А), ЖК "Сосновий Бір" (квартал вул. Олевської, Клавдієвської, Бахмацької)" – розповів Сторожук.

На самовільно захоплені земельні ділянки, об’єкти будівництва, майно Войцеховського вартістю близько 200 млн грн накладено арешт.

"Крім цього, продовжується розслідування фактів самовільного захоплення решти земельних ділянок, використання їх у 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових та офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів в будівництво під виглядом продажу квартир в незаконного побудованих житлових будинках, ухилення від сплати податків", – додав прокурор.

За його словами, підозрювані і адвокати наразі ознайомлюються з матеріалами справи, після чого обвинувальний акт буде передано до суду.

Як відомо, раніше власникам квартир у будинках Войцеховського порадили шукати на зиму інше житло через неможливість підключити ці будівлі до опалення.

Детально про будівельні афери Войцеховського можна прочитати у розслідуванні "Української правди".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: