"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google можуть оштрафувати за антиконкурентні дії із додатками на Android

Неділя, 2 жовтня 2016, 18:06

У Єврокомісії вимагають від Google припинити винагороджувати виробників смартфонів за установку за замовчуванням системи "Google-пошук".

Про це повідомляє Reuters з посиланням на документ ЄК, який має у своєму розпорядженні, передає "Укрінформ".

У квітні Google отримала копію документа, у якому Єврокомісія звинуватила її у використанні своєї домінуючої мобільної операційної системи Android з метою перемогти суперників. У тексті вказується, що Google веде таку практику з січня 2011 року, через що компанії, можливо, доведеться заплатити великий штраф.

"Комісія має намір встановити штраф, який буде достатнім для забезпечення політики стримування компанії", - йдеться в документі.

Реклама:

Регулятори також хочуть заборонити Google примушувати виробників смартфонів попередньо встановлювати свої пропрієтарні додатки, якщо це обмежує їх здатність використовувати конкуруючі операційні системи на базі Android. Google "не може покарати або загрожувати" компаніям за невиконання його умов, наголошується у документі.

Нагадаємо, ЄС дав компанії Google 3 тижні, щоб мати змогу відповісти на антимонопольні звинувачення щодо можливого зловживання домінуючим положенням мобільної операційної системи Android, яка витискає конкурентів на ринку ЄС.

У квітні 2015 року Єврокомісія висунула офіційні звинувачення проти американської корпорації Google у порушенні антимонопольних законів ЄС.

Єврокомісія звинуватила Google у порушенні прав споживачів, оскільки компанія вимагала від виробників мобільних телефонів попередньо встановлювати пошукову систему Google і браузер Google Chrome на свої смартфони, щоб отримати доступ до інших додатків Google.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: