Гройсман каже, що перешкод для початку опалювального сезону немає

Середа, 12 жовтня 2016, 18:48

НАК "Нафтогаз України" готовий забезпечити Україну газом, перешкод для початку опалювального сезону в Україні немає.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, перебуваючи в середу з робочою поїздкою у Запоріжжі, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив Гройсман, наразі в Україні на місцях є всі засоби і можливості для початку опалювального сезону.

"Уряд ухвалив низку постанов, що розблокують накопичені роками проблеми теплокомуненерго. Сьогодні "Нафтогаз" готовий забезпечити всіх газом. Жодних ситуацій із затримками немає. І якщо хтось на місцях ще не підготувався до опалювального сезону, це означає, що він нехазяйновитий", - заявив прем'єр.

Реклама:

Він додав, що в четвер проведе селекторну нараду з питання початку опалювального сезону і хоче дізнатися рівень підготовки регіонів.

Крім того, Гройсман відзначив важливість розробки механізму розподілу субсидій для українців, зазначивши, що "головне, щоб управління соцзахисту зробили все чітко і без зволікань".

"Кошти на субсидії є. Їх вирізняє не ЄС, а Україна. Потрібно, щоб влада на місцях грамотно розподілила субсидії тим, хто їх дійсно потребує, щоб управління соцзахисту зробили все швидко", - заявив Гройсман.

Як повідомлялось, раніше тимчасово виконуючий обов'язки директора НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук припустив можливість обмеження подачі електрики в зимовий період.

За його словами, у разі нестачі вугілля доведеться запускати газо-мазутні блоки на Запорізькій та Трипільської ТЕС і споживати більше природного газу для виробництва електроенергії на ТЕЦ.

При цьому міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що під час опалювального сезону в Україні проблем не виникне.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!