"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Земельний кадастр готовий до відкриття ринку землі - Держгеокадастр

Середа, 12 жовтня 2016, 15:50

Земельний кадастр містить достатню інформацію про всі ділянки сільськогосподарських земель в Україні для запуску в країні ринку землі.

Про це повідомив в ході круглого столу директор департаменту землеусройства, використання та охорони земель Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Олександр Краснолуцький, передає УНІАН.

"Кадастр готовий до ринку землі", - сказав він, додавши, що база містить дані про 90% сільськогосподарських земель.

Чиновник зазначив, що частка не внесених у земельний кадастр ділянок не вплине на функціонування ринку в разі його запуску.

Реклама:

"Землі сільськогосподарського призначення майже всі внесені в земельний кадастр, є ще спадщина, невитребувані земельні паї, але це не настільки високий відсоток, який міг би впливати на це питання", - зазначив Краснолуцький.

Він також додав, що Держгеокадастр пропонує запускати ринок землі поетапно. Інакше, за словами Краснолуцького, пропозиція ділянок до продажу може перевищити попит, що призведе до скуповування землі за низькою ціною.

Чиновник підкреслив, що скасування мораторію на купівлю-продаж землі сільгосппризначення має передувати визначення на законодавчому рівні того, хто, в якому обсязі і за яких умов може купувати землю.

Нагадаємо, Верховна рада прийняла в цілому законопроект щодо продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2018 року.

Раніше міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий заявив, що ринок землі слід почати з можливості продажу права її оренди.

Вимога про прийняття закону "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" міститься в меморандумі, який Україна напередодні підписала з МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!