"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Смілянський: Я зміг забезпечити гідні зарплати для керівництва "Укрпошти"

Вівторок, 11 жовтня 2016, 19:37

Глава "Укрпошти" Ігор Смілянський заявив, що не соромиться своєї зарплати, і дуже пишається, що за підтримки курсу на реформу держпідприємств він зміг забезпечити гідні зарплати для керівного складу "Укрпошти".

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"У пошуках талановитих кадрів, "Укрпошта" конкурує за уми з бізнесом, і без конкурентних зарплат робити це, безумовно, не зможемо. Зате тепер ми змогли залучити в команду багато висококласних фахівців, які показали себе лідерами і успішними управлінцями в різних галузях, від логістики до держзакупівель і IT", - написав він.

При цьому, Смілянський впевнений, що утримувати "дорогу" команду будь-якої компанії, і вже точно, держпідприємству - куди вигідніше, ніж платити низькі зарплати.

Реклама:

"По-перше, зарплати керівників "Укрпошти" були низькими лише формально: на відміну від нас, реальний рівень доходу перших осіб просто приховувався. Так, оклади, дійсно були низькими. Але оклади - лише невелика частина айсберга. З урахуванням надбавок і премій (які не входять до офіційного окладу), кожен з десяти топів компанії, станом на 2 квартал 2016 року, отримував на руки близько або понад 100 тисяч грн виплат (загальний дохід) в місяць. І це не рахуючи особистого водія і автомобіля, які оплачувалися компанією", - пояснив глава "Укрпошти".

За його словами, з урахуванням цього факту, загальний зарплатний фонд на керівництво компанії, незважаючи на прихід дорогих і високопрофесійних людей, майже не змінився.

"Яким він був (2,7 млн грн за квартал) у другому кварталі, таким і залишився в третьому. Тільки, якщо раніше ця сума ділилася на 9 топів, тепер ділиться між 8. Любителів шукати "зраду" прошу займатися цим десь в іншому місці і напрямку", - написав Смілянський.

Крім того, глава "Укрпошти" впевнений, що дорогий менеджер вигідніше державі - це ефективність його роботи.

"З урахуванням переглянутих тендерів і перекриття схем крадіжок в "Укрпошті", наша команда вже до вересня повністю окупила себе на рік вперед (ми заощадили близько 50 млн грн в річному еквіваленті на тендерах і контрактах). Зараз продовжуємо покращувати ефективність роботи компанії", - написав він.

Смілянський пояснив, що скоротивши число посередників між "Укрпоштою" та постачальником, це дозволило збільшити маржинальність компанії з 23% до 28%, і збільшити доходи на 25-30%.

"Це дозволить нам збільшити дохід "Укрпрочти" додатково на суму від 80 до 85 млн грн на рік. Це, я вважаю, чиста "перемога", - підсумував глава компанії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!