Саудівська Аравія очікує дефіцит бюджету на рівні 87 мільярдів доларів

Вівторок, 11 жовтня 2016, 13:48

Саудівська Аравія за підсумками поточного року очікує дефіцит бюджету на рівні 326 мільярдів саудівських реалів (87 мільярдів доларів), або 13,5% від номінального ВВП.

Про це пише "Прайм" з посиланням газету The Wall Street Journal.

Королівство має намір зібрати кошти і зміцнити своє фінансове становище за рахунок випуску облігацій. Випуск, як очікується, перевищить 10 млрд доларів і станеться вже в цьому місяці, повідомляє видання з посиланням на неназваних банкірів.

Раніше джерело в банківських колах повідомило, що Саудівська Аравія планує провести з 12 жовтня road show єврооблігацій, номінованих в доларах.

Реклама:

Залежно від ринкових умов королівство може розмістити євробонди з погашенням через 5, 10 і 30 років.

Організаторами серії зустрічей з інвесторами та можливого подальшого розміщення виступають Citi, HSBC і J.P. Morgan, а також Bank of China, BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley, MUFG, NCB Capital.

Основним джерелом доходу Саудівської Аравії є продаж нафти і газу. Однак через тривалий період низьких цін на енергоносії влади нафтових держав намагаються знайти інші джерела доходів.

Тому Саудівська Аравія, зокрема, має намір взяти приклад зі своїх сусідів по Перській затоці, які вже залучають кошти за рахунок продажу бондів.

Катар в травні продав облігації на 9 млрд доларів, Оман недавно залучив таким чином 2,5 мільярда доларів, а до цього емірат Абу-Дабі (ОАЕ) продав облігації на 5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!