"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Samsung втратила 17 мільярдів доларів через Galaxy Note 7

Вівторок, 11 жовтня 2016, 13:05

Південнокорейська Samsung Electronics Co. у вівторок втратила 17 млрд доларів капіталізації після офіційного оголошення про зупинку всіх продажів Galaxy Note 7 і повне припинення його виробництва.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Компанія також закликала споживачів, які вже придбали Galaxy Note 7, не користуватися пристроями і відключити їх, поки фахівці намагаються розібратися в причинах браку.

Акції Samsung Electronics подешевшали 11 жовтня максимальними темпами з 2008 року - на 8%, до 1,545 млн південнокорейських вон, капіталізація скоротилася до 217,35 трлн вон (близько 195,6 млрд доларів), свідчать дані торгів.

Реклама:

Минулої п'ятниці котирування акцій Samsung Electronics вперше в історії піднімалися вище 1,7 млн вон.

За збігом обставин саме в 17 млрд доларів аналітики Credit Suisse оцінили потенційну упущену виручку Samsung в разі припинення продажів Galaxy Note 7 - до 19 млн смартфонів вартістю в середньому 882 долара.

Раніше передбачалося, що упущена виручка і витрати на відкликання продукції з ринку не перевищать 5 млрд доларів, тоді аналітики виходили з повноцінного відновлення продажів Galaxy Note 7 в четвертому кварталі.

На початку вересня Samsung звернулася до власників своїх смартфонів Galaxy Note 7 з рекомендацією якомога швидше обміняти пристрої.

Компанія заявила про те, що девайси можуть перегріватися під час користування і вибухати. Причиною стали проблеми з акумулятором, оскільки всередині смартфонів були встановлені батареї з дефектом.

Всього Samsung відкликав близько 2,5 млн раніше проданих пристроїв в різних країнах. За два дні після старту кампанії розробник втратив 22 млрд доларів.

На початку жовтня продажі смартфона Galaxy Note 7 були відновлені в Південній Кореї. У перший день продажів, 1 жовтня, компанія продала 16 тис. пристроїв.

Як відомо, раніше комісія з безпеки споживчих товарів США (CPSC) оголосила про відкликання в країні Samsung Galaxy Note 7 через проблеми з акумулятором.

Раніше користувачі Samsung Galaxy Note 7 повідомили про загорання телефонів під час підзарядки.

Після цього Samsung відклав початок поставок нових Galaxy Note 7. Слідом за цим Федеральне авіаційне управління США рекомендувало пасажирам не користуватися Samsung Galaxy Note 7 під час польоту.

З такими ж рекомендаціями виступили три австралійські авіакомпанії, в тому числі найбільша в країні Qantas.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!