Керівник департаменту ГПУ мешкає у маєтку, оформленому на матір – ЗМІ

Субота, 1 жовтня 2016, 17:35

Керівник Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури Володимир Бедриківський не вніс до декларації маєток під Києвом, записавши його на маму, яка мешкає в Чернівцях.

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми", спільного проекту Радіо Свобода та каналу "UA:Перший".

"Бедриківський – давній знайомий генерального прокурора Юрія Луценка. Ще при президенті Ющенку, коли Луценко очолював Міністерство внутрішніх справ, Бедриківський був його першим заступником і навіть отримав звання генерал-полковника міліції. Коли ж у 2016 році Луценко став генпрокурором, Бедриківський отримав посаду голови впливового департаменту в ГПУ", - говориться у розслідуванні.

 

Як зазначається, дружина Бедриківського Інна володіє квартирою на 67 квадратних метрів у столиці.

Реклама:

"Окрім того, в користуванні Бедриківського будинок на 583 квадратні метри під Києвом. Маєток записаний на 80-річну маму посадовця. Вона стала власницею розкішного будинку в 2009 році – коли Володимир Бедриківський працював у МВС", - зазначають журналісти "Схем".

Також, у 2014 році Бедриківський, його дружина й син викупили ще чотири ділянки біля маєтку, отримавши доступ до водойми.

Також 26-річний син Бедриківського є власником квартири на 143 квадратних метрів у новобудові в центрі Києва та елітного позашляховика Volkswagen Touareg.

 

У письмовій відповіді прес-служба ГПУ підтвердила, що Бедриківський живе в будинку матері, але яким чином вона придбала таке дороге житло – невідомо.

"Даний будинок та земельна ділянка належить на праві власності його матері – Бедриківській Маїні Михайлівні, яка не проживає разом із декларантом, не є членом його родини, а тому в декларації не зазначена. Інформація про доходи та витрати М. Бедриківської, яка не є членом сім’ї працівника Генеральної прокуратури України, носить конфіденційний характер", – зазначають в ГПУ.

"Схеми" з’ясували, що мама посадовця насправді проживає в Чернівцях. Однак жінка не захотіла спілкуватись із журналістами про те, яким чином вона придбала маєток під Києвом, де мешкає її син.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: