"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінагропрод підвищив прогноз по урожаю зерна в 2016 році

П'ятниця, 9 вересня 2016, 13:28

Урожай зерна в Україні в 2016 році може становити 62,3 млн тонн.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий в ході засідання Верховної Ради в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Приріст (врожаю) до попереднього року становить плюс 2 млн тонн. Загальний вал зерна ми прогнозуємо на рівні 62,3 млн тонн, але за оцінками різних асоціацій, ця цифра може бути значно вище", - зазначив він.

Раніше прогноз Мінагропроду щодо врожаю становив 61 млн тонн.

Реклама:

Кутовий додав, що ціни на зерно в світі продовжили зниження в порівнянні з попереднім маркетинговим роком.

За його словами, зараз уряд обговорює механізми підтримки фермерів із земельним банком до 500 га.

"Я думаю, що ми вийдемо на формулу підтримки на 1 га, яку будемо видавати тим фермерам, які займаються тваринництвом, вирощуванням нішевих культур і інвестують гроші в українське машинобудування", - повідомив він.

Міністр додав, що скасування спецрежиму для тваринництва буде мати негативні наслідки, тому уряд також шукає варіанти, яким чином компенсувати всі ці втрати аграріям.

Як повідомлялося з посиланням на дані Держстату, урожай зернових і зернобобових культур в Україні в 2015 році скоротився на 5,8% і становив 60,1 млн т.

Мінагропрод також очікує зростання експорту зерна в 2016-2017 маркетинговому році (липень-червень) до 39,8 млн тонн проти 39,5 млн тонн роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: