АМКУ дозволив власнику "Альфа-Банку" купити "Укрсоцбанк"

Четвер, 8 вересня 2016, 18:55

8 вересня АМКУ виніс позитивне рішення щодо угоди між ABH Holdings S.A. (ABHH) та UniCredit Group про обмін активами.

Про це йдеться у повідомленні АМКУ.

За умовами угоди, анонсованої фінансовими структурами у січні цього року, частка групи UniCredit у ПАТ "Укрсоцбанк" переходить холдингові в обмін на додатково випущені 9,9% акцій ABHH.

Зазначене рішення АМКУ щодо надання дозволу на концентрацію на фінансовому ринку України прийнято відповідно до вимог закону "Про захист економічної конкуренції" та з урахуванням інформації, отриманої в результаті опитування профільних організацій та експертів ринку.

Реклама:

"Погодження угоди з боку АМКУ – послідовний та логічний крок регулятора, що сприятиме консолідації фінансового ринку та створенню нового сильного гравця у фінансовому секторі", – зауважила голова правління UniCredit Bank Тамара Савощенко.

За її словами, наступним етапом угоди стане отримання узгодження від Нацбанку України.

Раніше регулятор вже публічно позитивно висловлювався щодо можливості погодження угоди, тому дозвіл від НБУ в UniCredit Bank сподіваються отримати найближчим часом. Закриття угоди заплановане на кінець 2016 року.

Як повідомлялося, в січні 2016 року ABH Holdings S.A. (ABHH, опосередковано володіє 100% акцій "Альфа-Банку") і UniCredit Group ( "UCG") оголосили про підписання угоди про передачу 99,8% акцій "Укрсоцбанку" в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH в розмірі 9,9%.

"Альфа-Банк" (до січня 2001 року - Київський інвестиційний банк) заснований в 1993 році.

У ABH Holding входять також "Альфа-Банки" в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії та Amsterdam Trade Bank N.V. Дочірні компанії ABHH також здійснюють діяльність на Кіпрі і в Великобританії.

Власниками ABH Holdings SA є народжений у Львові Михайло Фрідман - 36,47% і народжений в Києві Герман Хан - 23,27%, що є в даний час громадянами Ізраїлю і проживають в Лондоні, а також Олексій Кузмичев - 18,12%, Петро Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08% (всі - громадяни РФ, які проживають в Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,3%.

"Укрсоцбанк" заснований в 1990 році.

За даними Нацбанку України, UniCredit Bank Austria AG на 23 травня 2016 року сукупно володів 99,8756% акцій банку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: