В МВФ натякають, що Україні слід старанніше боротися з корупцією

Четвер, 29 вересня 2016, 11:10

Ділове середовище в Україні можна поліпшити тільки через боротьбу з корупцією.

Про це під час виступу на "Українському фінансовому форумі" в Одесі заявив керівник представництва МВФ в Україні Жером Ваше.

"Треба поліпшити ділове середовище. А як цього можна досягти? Перш за все, через боротьбу з корупцією. Ми ще на початку цього шляху. Започатковані інституції, які покликані боротися з корупцією. Тепер треба належним чином ці політики впроваджувати, надати можливість цим відомствам підвищити рівень прозорості в усіх сферах, де цього потребує сьогодення", - заявив він.

За словами Ваше, фінансовий сектор до 2014 року не мав належного рівня нагляду центрального банку.

Реклама:

"Протягом цих двох останніх років ми дійсно побачили величезні зміни. Було складно здійснити певні кроки, іноді було навіть дуже болюче. Але той конфлікт, який зараз є, призвів до нестандартної ситуації, що сильно вплинуло не лише на економіку, а і населення, реальні зарплати впали на 18%. Це, звичайно, значний рівень падіння", - наголосив він.

"Зараз ми на тому шляху, який лише передбачає необхідність продовжувати рухатися. Звісно, на ньому буде ще багато труднощів. Це схоже, на те, що ви уже хочете їхати, але машина потребує ремонту. І тому ми, міжнародні фінансові інституції, міжнародні партнери, іноді повинні вийти з машини, підштовхнути трохи, щоб вона поїхала", - додав Ваше.

Керівник представництва МВФ наголосив, що у України зараз унікальна можливість нарешті забезпечити стале зростання економіки.

"Необхідно зараз надати можливості тим інституціям, які дійсно будуть просувати зміни і забезпечувати унікальне зростання економіки України, зокрема, малого і середнього бізнесу", - зазначив він.

Економічна правда  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!