"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд встав на сторону АМКУ у "справі рітейлерів"

Четвер, 29 вересня 2016, 09:52

Господарський суд Києва повторно розгляне справу про причетність ТОВ "АСНільсен Юкрейн" до порушення законодавства про захист економічної конкуренції та його участь в картельній змові між великими продуктовими торговими мережами.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

"За результатом розгляду касаційної скарги АМКУ, Вищий господарський суд України прийняв рішення, яким скасував рішення суду першої та апеляційної інстанцій, а справу направив на новий розгляд до Господарського суду Києва", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, Колегія суддів Вищого господарського суду підтримала Антимонопольний комітет скасувавши постанову Київського апеляційного господарського суду, якою було визнано не дійсним рішення Комітету № 182-р про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, в частині, що стосується ТОВ "АСНільсен Юкрейн".

Реклама:

"Порушення, встановлене Комітетом, полягало в обміні торговельними мережами разом з ТОВ "АСНільсен Юкрейн" інформацією щодо істотних умов здійснення господарської діяльності з таким рівнем деталізації, агрегації та актуалізації, що сприяло координації конкурентної поведінки на ринку послуг з організації роздрібної торгівлі в неспеціалізованих магазинах переважно продовольчим асортиментом міста Києва, що призводить до обмеження конкуренції", - повідомляє АМКУ.

Як повідомлялося, 29 квітня Антимонопольний комітет України оштрафував великі торговельні мережі за картельну змову на 203 мільйони гривень.

Зокрема мова йшла про торговельні мережі, які діють під брендами "Сільпо", "Фора", "Фуршет", "Велика кишеня", "ЕКО маркет", "Караван", "БІЛЛА", "НОВУС", "Спар", "Бімаркет", "МЕТРО".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: