"Альтком" за 87 мільйонів відремонтує трасу на Миколаївщині

Вівторок, 27 вересня 2016, 16:59

Служба автодоріг у Миколаївській області за результатами тендеру замовила ТОВ "Альтком" поточний середній ремонт автодороги державного значення Н-11 Дніпро-Миколаїв за 86,81 млн грн.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, до листопада трасу відремонтують на ділянках км 197+570 – км 202+570 та км 219+660 – км 224+660 загальною довжиною 10 км.

Відтак ремонт у середньому 8,68 млн грн за кілометр.

Реклама:

Влаштують земляне полотно, дорожній одяг (ресайклінг), смугу безпеки і водоскиди, встановлять бортові камені, металеве огородження і дорожні знаки, нанесуть розмітку, а також відремонтують мости на км 198+493 та км 199+333.

Єдиним допущеним конкурентом було ТОВ "Будівельна компанія "Дорлідер".

Заявка ПП "Південьдортех" була на 25-30% дешевшою, але її відхилили через відсутність копій додатків до аналогічних договорів, укладених із замовником раніше. Фірма подала скаргу в АМКУ, проте безуспішно.

Дорожчі ТОВ "Ростдорстрой", ТОВ "Автомагістраль-Південь", ТОВ "Компанія "Євродор" і польське ТОВ Група "Drogopol" не допустили до торгів через претензії до розрахунків і документів.

Наприклад, "Ростдорстрою", який нині є одним з найбільших підрядників по дорожньому будівництву на півдні України, закинули завищення кошторису. Наприклад, були завищені машино–години при ущільнені земляного полотна котками та необґрунтовано включено додатковий вид робіт – розпушення холодним фрезеруванням, що не передбачено технічним завданням.

Маріупольська фірма "Шляхове будівництво "Альтком" належить голландській компанії "Альтком Б.В." і ТОВ "Фінансово-промислова група "Альтком". Останнє зареєстровано в окупованому Донецьку на Олександра Тісленка і Сергія Павлічєва.

Основні тендерні перемоги групи "Альтком" припали на період, коли підготовку до Євро-2012 курував віце-прем’єр Борис Колесніков.

Усього в 2008-2013 роках фірма-переможець виграла торгів на 9,84 млрд грн.

Нинішній підряд – другий отриманий нею після Євромайдану. У липні Полтавська САД замовила їй ремонт траси Р-60 Кролевець-Конотоп-Ромни-Пирятин за 83,87 млн грн.

Нагадаємо, у 2012 році саме "ШБ "Альтком" і "БК "Дорлідер" поділили 138,55 млн грн.  на трасу Н-11 Дніпро-Миколаїв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: