У Венесуелі готуються до нафти по 20 доларів за барель

Вівторок, 27 вересня 2016, 12:47

Якщо представникам найбільших нафтовидобувних країн на зустрічі в Алжирі не вдасться домовитися про координацію своїх дій на нафтовому ринку, світові ціни на нафту можуть впасти нижче 20 доларів за барель.

Про це сказав міністр нафти і гірничорудної промисловості Венесуели Еулохіо дель Піно, передає РБК.

"Ми перебуваємо в постійному контакті з Саудівською Аравією та Іраном, намагаючись уникнути цінової катастрофи. Якщо ми не досягнемо угоди, то будемо втягнуті в цінову війну, в ході якої ціни можуть впасти нижче 20 доларів за барель", - сказав дель Піно.

Напередодні експерти Bank of America заявили про безглуздість продовження цінових воєн на нафтовому ринку.

Реклама:

За розрахунками аналітиків банку, Саудівській Аравії, яка, за останніми даними МЕА, є світовим лідером з нафтовидобутку, збільшення видобутку не принесе матеріальних вигод, та й для ОПЕК в цілому буде вигідніше не нарощувати інвестиції в збільшення рівня видобутку.

Раніше колишній міністр фінансів РФ Олексій Кудрін попередив, що протягом найближчих 20 років ціна бареля нафти може впасти нижче 30 доларів.

В ході торгів понеділка на біржі ICE вартість бареля нафти марки Brent напередодні початку зустрічі в Алжирі наблизилася до 48 доларів, проте потім знову пішла вниз. У вівторок вартість бареля коливається в районі 47,5 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!