"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Екс-службовці банку "Київська Русь" привласнили мільйон - прокуратура

Субота, 24 вересня 2016, 13:51

Київська місцева прокуратура повідомила про підозру двом екс-службовцям банку "Київська Русь" за фактом привласнення банківських коштів в особливо великих розмірах.

Як повідомили у прес-службі прокуратури 24 вересня, встановлено, що начальник відділу одного з територіальних відділень банку, вступивши у змову із завідувачем каси та іншими посадовими особами фінустанови, організувала схему власного незаконного збагачення шляхом підроблення документів на видачу готівкових коштів з карткових рахунків клієнтів.

"На підставі вказаних підроблених документів упродовж 2014 - початку 2015 років зловмисникам вдалося заволодіти коштами на загальну суму понад 1 млн гривень", - зазначили у прокуратурі. 

Дії банківських службовців кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК (привласнення майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб) тач. 2 ст. 200 КК (підроблення документів, що надають доступ до банківських рахунків).

Реклама:

"Вирішується питання щодо звернення до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває", - зазначили у прокуратурі.

Нагадаємо, 19 березня 2015 року Нацбанк відніс ПАТ "Банк "Київська русь" до категорії неплатоспроможних.

16 липня 2015 року НБУ прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку "Київська Русь.

Як відомо, минулого тижня правоохоронці затримали, а суд заарештував керівника банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка, який також підозрюється у розкраданні коштів банку та доведенні банку до банкрутства.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!