"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Саудівська Аравія і Іран не дійшли згоди щодо видобутку нафти

П'ятниця, 23 вересня 2016, 15:36

Саудівська Аравія і Іран не дійшли згоди в ході дводенних переговорів у Відні щодо ринку нафти, які країни вирішили провести напередодні зустрічі ОПЕК в Алжирі.

Про це пише "Прайм" з посиланням на агентство Bloomberg.

За даними агентства, раніше в п'ятницю делегати ОПЕК з Саудівської Аравії і Ірану вже завершили ці переговори.

За інформацією джерел, Ер-Ріяд повідомив Тегерану, що готовий скоротити рівень видобутку нафти. Однак Іран в цьому випадку повинен заморозити свій обсяг видобутку на поточному рівні - 3,6 мільйона барелів на день.

Реклама:

Відзначається, що в ході зустрічі у Відні обговорювалися й інші пропозиції, проте угоди так і не було досягнуто.

Наступного тижня в Алжирі пройде міжнародний енергетичний форум, в рамках якого ОПЕК планує провести неофіційну зустріч.

Як очікується, на зустрічі будуть відновлені переговори про замороження рівня видобутку нафти між країнами ОПЕК та іншими нафтовидобувними державами.

Навесні в Досі такі переговори не увінчалися успіхом, в тому числі через розбіжності всередині ОПЕК, і в першу чергу виходячи з позицій цих двох країн.

Тоді Іран відмовився взяти участь у зустрічі, пояснюючи це бажанням вийти на досанкціонний рівень виробництва сировини, і тільки потім обговорювати питання заморозки.

У той же час Саудівська Аравія в останній момент заявила, що Іран повинен бути присутнім на зустрічі, і угода повинна включати в себе і іранські зобов'язання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: