"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ вважає актуальним прогноз зростання ВВП на 1,1% у 2016 році

Середа, 21 вересня 2016, 16:50

Прогноз Національного банку щодо зростання реального ВВП на 1,1% у 2016 році залишається актуальним.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

У другому кварталі 2016 року реальний ВВП зріс на 1,4% у річному вимірі, за уточненими даними Державної служби статистики. Порівняно з першим кварталом реальний ВВП підвищився на 0,6%.

Як наголошується, зростання реального ВВП виявилося дещо нижчим за оцінки Нацбанку, опубліковані в останньому Інфляційному звіті (1,6%).

Реклама:

"Це може пояснюватися впливом транспортних ускладнень на сході країни наприкінці кварталу. Вони пригальмували промислову активність, насамперед гірничо-металургійного комплексу, і погіршили показники діяльності вантажного транспорту", - йдеться у повідомленні.

"Також продовжували повільно відновлювались сектори послуг. Зокрема, у сферах охорони здоров’я та освіти, що, серед інших чинників, було відображенням стриманої фіскальної політики. Крім того, падіння у сферах фінансової та страхової діяльності сповільнилося, однак залишилося істотним", - повідомляє прес-служба.

У третьому кварталі, за оцінками НБУ, на економічну активність мали вплив фактори різноспрямованої дії.

"З одного боку, транспортні ускладнення на сході країни не дозволяли окремим підприємствам гірничо-металургійного комплексу завантажити виробничі потужності відповідно до попиту", - йдеться у повідомленні.

Крім того, з початку кварталу відбулося чергове посилення транзитних обмежень з боку Російської Федерації. Все це позначилося на промисловому виробництві, а також транспорті та торгівлі.

"З іншого боку, результати збиральної кампанії вказують на вищу за попередні прогнози врожайність сільськогосподарських культур та відповідно кращі результати рослинництва. Також, попри складнощі в окремих сферах економіки, у третьому кварталі продовжують поліпшуватися ділові очікування, що сприятиме подальшому нарощуванню інвестиційної активності", - повідомляє НБУ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: