"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Партнер екс-директора "Київзеленбуду" "наварив" у парку Кіото 0,5 мільйона

П'ятниця, 2 вересня 2016, 11:42

ТОВ "Будівельно-транспортна компанія "Київбудсервіс" завищив ціну робіт з реконструкції столичного парку Кіото на півмільйона гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на рішення Господарського суду Києва від 10 серпня.

Наразі КО "Київзеленбуд" судиться про розірвання договору з "Київбудсервісом" щодо реконструкції парку "Кіото".

Суд позов задовольнив і видав рішення про розірвання договору, а також стягнення з компанії "Київбудсервіс" 423 тисяч гривень завищеної вартості робіт і 125 тисяч гривень неповернутого авансу.

Реклама:

Водночас видання відзначає, що це рішення на набуло чинності, оскільки на нього подано апеляцію. Коли відбудеться розгляд апеляційної скарги, поки невідомо.

У серпні 2015 року "Київзеленбуд" уклав договір з компанією "Київбудсервіс" про завершення реконструкції парку "Кіото". Вартість договору склала 5,28 мільйона гривень.

"Київбудсервіс" повідомив, що у жовтні 2015 року підписав акт виконаних робіт на 1,46 мільйона гривень. Однак у "Київзеленбуді" стверджують, що вартість цих робіт була завищена.

Подальше обстеження показало відхилення від проектних рішень при мощенні доріжок. А ревізія держфінінспекції встановила завищення вартості робіт на 423 тисячі гривень.

До початку 2015 року "Будівельно-транспортна компанія "Київбудсервіс" належала Ігорю Харченку з Донецька. У 2015 році власником фірми став В’ячеслав Зозуля з села Гожули Полтавської області.

В’ячеслав Зозуля також значиться співзасновником ТОВ "Сучасний світ будівництва" разом із В’ячеславом Миколайовичем Суботіним. У 2014 році він був відомий як заступник директора КО "Київзеленбуд", а в лютому 2015 року як в.о. гендиректора "Київзеленбуду".

Сьогодні в.о. гендиректора комунального об’єднання є Михайло Наконечний.

Парк "Кіото" було закладено у 1972 році на знак співпраці міст-побратимів Києва і Кіото. Він тягнеться паралельно вулиці Кіото між станціями метро "Чернігівська" та "Лісова". Тут росте найдовша у світі алея сакур, занесена до Книги рекордів Гіннеса.

"Українська правда. Київ"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!