"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міноборони приховано здає в оренду землю – ЗМІ

Неділя, 18 вересня 2016, 16:46

Міноборони займається прихованою здачею в оренду землі під виглядом "технічних майданчиків".

Про це йдеться в журналістському розслідуванні, опублікованому в "Дзеркалі тижня".

Офіційне джерело Фонду державного майна свідчить про те, що з листопада 2015-го по серпень 2016 р. квартирно-експлуатаційні служби МО України здали в приховану оренду (під виглядом технічних майданчиків) 23 земельні ділянки, що належать державі (територіальним громадам), загальною площею 38270 кв. м.

За інформацією видання, географія орендного бізнесу військового відомства досить обширна.

Реклама:
ІНФОГРАФІКА DT.UA 

Безумовними лідерами у цьому процесі є служби КЕУ у військових містечках Львова, Харкова, Житомира та Дніпропетровська.

"Чому військові "бізнесмени" здають в оренду тільки асфальтове покриття, яке не може бути об'єктом оренди, а не саму земельну ділянку, вартість якої несумірно вища за вартість технічного майданчика? Тут можуть бути два варіанти відповіді", - зазначає автор. 

"1 варіант. Земля, що належить державі (територіальній громаді), не є власністю Міністерства оборони. У цьому випадку військові чиновники, пропонуючи в оренду технічні майданчики, займаються прихованою орендою чужої землі і вчиняють звичайне шахрайство", - припускає він.

"2 варіант. Військове відомство володіє земельними ділянками. Якщо посадовці в погонах здають в оренду технічні майданчики без урахування ринкової вартості землі, то вони займаються корупцією, використовуючи службове становище в корисливих цілях", - йдеться в статті.

Там наголошується, що "у будь-якому випадку такі дії повинні стати об'єктом уваги правоохоронних органів".

"Залишається тільки здогадуватися, навіщо Міністерство оборони займається прихованою орендою землі під виглядом здачі в оренду так званих технічних майданчиків. Це — корупція чи шахрайство? На це запитання може відповісти Генеральна прокуратура, яка, відповідно до закону, повинна захищати інтереси суспільства і держави. Тому це журналістське розслідування — офіційне звернення до Генеральної прокуратури України", - підсумовує автор статті. 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: