Екс-нардепа Шепелєва випустили з російського СІЗО – чиновник

Понеділок, 8 серпня 2016, 14:45

Екс-нардепа від БЮТ Олександра Шепелєва випустили на свободу з російського СІЗО.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав екс-голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький.

За його словами, це відбулося "через бездіяльність ГПУ та Мінюсту в його екстрадиції в Україну".

"За моєю неофіційною оперативною інформацією, звільнення коштувало Шепелєву 10 млн доларів США", – додав він.

Реклама:

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила "Українській правді", що інформація про звільнення Шепелєва перевіряється.

Як відомо, Шепелєв у ніч на 6 липня 2014 року втік разом з конвоїром з лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні після екстрадиції та утримувався під вартою.

Справу проти екс-нардепа було порушено в 2012 року. Шепелєва звинувачували в причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму більше 220 млн грн за часів прем'єрства Юлії Тимошенко, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315 300 000 грн у березні-травні 2009 року.

Згодом МВС України повідомило, що Шепелєв знаходиться в міжнародному розшуку за підозрою в замаху на вбивство і розкраданні коштів.

Його затримали у Росії у березні 2015 року, після чого російський суд прийняв рішення екстрадувати його в Україну, однак екстрадиція так і не відбулася.

Окрім того екс-депутат фігурував у справах щодо вбивства глави наглядової ради "АвтоКразБанку" Сергія Кириченка у січні 2003 року та щодо замаху на життя колишнього акціонера "Родовіда" Сергія Дядечка.

Шепелєв двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений з фракції і перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки все ж згодом вийшов.  На парламентських виборах 2012 року балотувався по мажоритарному округу № 13 (Вінницька область) як самовисуванець, однак посів лише 7-е місце.

Наприкінці березня 2014 року Шевченківський райсуд Києва обрав для Шепелєва запобіжний захід у вигляді двомісячного арешту.

Більше про Шепелєва можна прочитати тут і тут

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: