"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна почала приєднання до конвенції Пан-Євро-Мед

Понеділок, 8 серпня 2016, 13:30

Україна розпочала процедуру приєднання до конвенції Пан-Євро-Мед (пан-Євро-Середземноморські преференційні правила походження).

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінекономрозвитку на сторінці у Facebook.

"Сьогодні зроблено ще один важливий крок на шляху підтримки українських підприємців. Під час засідання уряду, розглянуто проект розпорядження президента України "Про уповноваження Степана Івановича Кубіва на підписання листа-звернення про приєднання України до Регіональної Конвенції про пан-Євро-Середземноморські преференційні правила походження", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, участь у конвенції відкриє для України більш вигідні умови експорту товарів та розширення присутності української продукції на ринках держав-членів ЄС, ЄАВТ, Чорногорії, Сербії, Марокко, Алжиру, Тунісу, Єгипту, Ізраїлю, Йорданії, Туреччини, Фарерських островів, Албанії, Македонії та Молдови та інших.

Реклама:

"Це рішення дуже важливе для української торгівлі і для розширення доступу наших товарів на ринки 42 країн. Експортери отримають нові можливості кооперації у торгівлі, у тому числі шляхом залучення до регіональних ланцюгів створення вартості", - зазначає прес-служба.

Члени Конвенції використовують єдині правила походження товарів на основі діагональної кумуляції, тобто товари, які отримали преференційний статус походження в одній із країн Конвенції, можуть бути використані у виробничих процесах у будь-якій з інших країн без втрати ними відповідного статусу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!