Держгеонадра залишить "Укрнафту" без спецдозволів

Середа, 31 серпня 2016, 13:46

ПАТ "Укрнафта" отримало ще одне повідомлення Державної служби геології та надр України про призупинення дії 14 спецдозволів на видобуток вуглеводнів на родовищах Івано-Франківської та Львівської областей.

Згідно з наказом Держгеослужби № 253, роботи на цих родовищах можуть бути призупинені вже у вересні 2016 року, йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначається, серед основних причин - непогашена заборгованість по ренті.

"Хочу заявити про те, що "Укрнафта" категорично проти такого рішення, оскільки воно негативно позначиться на всіх. Примітно, що Держгеослужба активізувала дії щодо відкликання ліцензій саме зараз - напередодні проведення Загальних зборів акціонерів "Укрнафти", на якому планується голосування за проведення фінансового оздоровлення компанії. Це процес, спрямований на запобігання банкрутства, який дасть можливість "Укрнафті" не тільки виплатити борги всім кредиторам, а й безперешкодно продовжувати свою основну діяльність - видобуток нафти і газу, яка і є основним джерелом виплат накопичених податкових зобов'язань, в тому числі і податку за користування надрами", - зазначив голова компанії Марк Роллінс.

Реклама:

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: