SWIFT знову атакують хакери

Середа, 31 серпня 2016, 09:14

Система фінансових телекомунікацій SWIFT розповіла про нові епізоди хакерських атак на своїх клієнтів.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на Reuters.

У приватному листі клієнтам SWIFT повідомляє про спроби кібератак, що відбувалися з червня 2016 року. Частина з них виявилася успішною.

"Клієнтські системи були підірвані, і в подальшому відбувалися спроби послати підроблені платіжні інструкції. Загроза наполеглива, адаптивна і витончена. І вона зберігається", - йдеться в листі, на який посилається агентство.

Реклама:

Нагадаємо, з лютого цього року система повідомляла про декілька спроб зламати IT-системи банків за фальшивими дорученнями SWIFT.

В результаті Центробанк Бангладеш втратив 81 млн дол, що зберігалися в ФРБ Нью-Йорка (і ризикував втратити ще 850 млн дол), в'єтнамський Tien Phong Commercial Joint Stock Bank запобіг крадіжку 1 млн євро, а еквадорський Banco del Austro звинувачує Wells Fargo, з якого по системі SWIFT були виведені його 12 млн дол.

Однак з тих пір кібер-злочинці проявляють більшу наполегливість, а їх метою стали банки з пухкою системою безпеки при використанні системи.

З листа випливає, що деякі клієнти SWIFT втратили гроші, але хто і скільки, не вказується.

Говориться лише про те, що це різні за розміром і розташуванням банки, що використовують різний доступ до системи. Єдине, що їх об'єднує, - слабка безпека.

Представник SWIFT не розкрив подробиць інцидентів, заявивши, що система не обговорює справи конкретних клієнтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!