Нафта зростає після підтвердження участі Ірану в зустрічі ОПЕК

Четвер, 25 серпня 2016, 19:37

Нафтовий ринок перейшов до зростання в ході торгів у четвер після офіційного підтвердження участі Ірану в переговорах Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) в наступному місяці.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Міністр нафти Ірану Биджан Намдара Зангане відвідає неформальну зустріч виробників нафти в Алжирі в вересні, передає агентство Shana. Зангане також заявив, що найближчим часом зустрінеться з генеральним секретарем ОПЕК Мухаммедом Баркіндо.

Іран посідає третє місце за обсягами видобутку нафти серед країн ОПЕК, і його участь в переговорах, як вважають деякі аналітики, підвищує шанси на досягнення угоди про замороження видобутку.

Реклама:

Котирування жовтневих ф'ючерсів на марку Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:53 кв піднялися на 32 центи (0,65%) - до 49,37 долара за барель.

Контракти на нафту WTI з поставкою в жовтні на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчали на 10 центів (0,21%) - до 46,87 долара за барель.

Раніше Ірак підтвердив намір взяти участь у вересневій зустрічі виробників нафти в Алжирі. Про це заявив заступник міністра нафти Іраку Файяд ан-Німа. Країну представлятимуть міністр нафти і глава нафтової держкорпорації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: