Кабмін схвалив ініціативу Мінфіну з покращення роботи Держфінмоніторингу

Вівторок, 23 серпня 2016, 19:16

Кабінет міністрів ухвалив Стратегію реформування системи звітності у сфері запобігання та протидії легалізації доходів, яку розробило Міністерство фінансів.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Як зазначається, стратегія спрямована на внесення змін до законодавства, які зменшать кількість повідомлень про фінансові операції до Держфінмоніторингу.

"Завдяки цьому, зокрема, банки та інші фінансові установи матимуть можливість направити свої зусилля на виявлення операцій, що викликають підозри і можуть бути пов’язаними з відмиванням коштів та фінансуванням тероризму", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У Мінфіні відмічають, що таким чином до Держфінмоніторингу надходитиме менша кількість повідомлень і що це сприятиме збільшенню ефективності їх опрацювання.

"Водночас, зменшення навантаження і кількості часу дозволить фінансовим установам зосередити увагу на операціях, стосовно яких виникла підозра на підставі результатів оцінки та аналізу ризиків. Це значно підвищить ймовірність виявлення підозрілих фінансових операцій і незаконних фінансових потоків", - зазначає прес-служба.

Також Мінфін разом зі Службою фінансового моніторингу розробив відповідний законопроект для реалізації Стратегії, який наразі знаходиться на погодженні в інших відомствах. Після схвалення проекту закону Кабінетом Міністрів, він буде поданий на розгляд Верховної Ради.

Окрім того, суб’єкти державного фінансового моніторингу також приймуть відповідні нормативно-правові акти, які спрямовані на реалізацію шляхів реформування порядку подання інформації про фінансові операції.

Стратегія спрямована на виконання домовленостей в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом, розроблена Мінфіном на виконання рекомендацій FATF та спрямована на перехід до застосування ризик-орієнтовної моделі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!