"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Луценко: фірми Курченка і Клименка розікрали майже 200 мільярдів

Вівторок, 23 серпня 2016, 16:44

Сума збитків, завданих діяльністю фірм, що мають відношення до колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка і бізнесмена Сергія Курченко, становить 198 мільярдів гривень.

Про це заявив гепрокурор Юрій Луценко в ході виступу з нагоди святкування Дня незалежності України, передає Інтерфакс-Україна.

"Згідно з інформацією, яку надає спеціальна група з розслідування злочинів в складі організованої групи Януковича за епізодами діяльності Клименко і Курченко Головним управлінням військової прокуратури, на сьогоднішній день оцінка збитків становить 198 млрд грн", - сказав він.

За його словами, це тільки половина фірм, робота яких проаналізовано Генпрокуратурою.

Реклама:

Як відомо, 12 червня під час спроби перетину кордону з Польщею затримано Андрія Кошеля - колишнього топ-менеджера компанії СЄПЕК Сергія Курченка.

17 червня слідчі ГПУ затримали, а 18 червня суд арештував на два місяці молодшого брата із сумнозвісного клану Кацуб Олександра. 

За версією слідства, Кацуба-молодший після свого переходу із "Чорноморнафтогазу" на посаду заступника глави "Нафтогазу" допоміг компанії Курченка "Газ України 2020" вкрасти у державного холдингу бензину на 500 мільйонів гривень.

У серпні Луценко обіцяв нові затримання у справі екс-міністра доходів і зборів часів Януковича Олександра Клименка.

19 серпня Печерський райсуд Києва відмовив Генпрокуратурі у дозволі на початок заочного розслідування проти екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка, який зараз переховується в Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: