Україна може створити спецфонд для фінансування проектів з Іраном

Вівторок, 2 серпня 2016, 20:31

Український уряд опрацьовує питання щодо створення спеціального фонду, метою якого має стати цільове фінансування українсько-іранських проектів.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик під час зустрічі з міністром енергетики Ірану Хамідом Чітчіяном у Тегерані, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначено в релізі Міненерговугілля за підсумками зустрічі у вівторок, на ній йшла мова про перспективи участі українських державних підприємств у будівництві теплоелектростанцій та модернізації електромереж на території Ірану.

Насалик повідомив про досвід і можливість українських державних компаній у проектуванні, спорудженні, технічному обслуговуванні та оновленні електростанцій, зокрема й іранських ТЕС "Рамін" та "Ісфаген".

У свою чергу Чітчіян запросив українську сторону до участі в державних програмах Ірану з розвитку енергетичної інфраструктури.

Він зазначив, що спільні українсько-іранські підприємства отримають фінансову і технічну підтримку з боку іранського уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: