Голову банку "Михайлівській" підозрюють у розкраданні 870 мільйонів

П'ятниця, 12 серпня 2016, 16:24

Прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру голові правління ПАТ "Банк Михайлівській" Ігорю Дорошенко, за фактом розкрадання 870 млн гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Як наголошується, службовець разом з невстановленими досудовим слідством особами реалізував злочинну схему, за допомогою якої з банку було виведено багатомільйонну суму грошей вкладників.

"Так, зловживаючи своїм службовим становищем, голова правління на основі незаконного договору перерахував 870 млн гривень на рахунок підприємства з ознаками фіктивності", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Службовця було затримано в ході спільної операції прокуратури міста Києва, ГУ НП та працівників СБ України", - повідомляє прес-служба.

Згідно з повідомленням, наразі готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Раніше повідомлялося, що слідчі Головного управління національної поліції Києва проводять обшуки у керівників банку "Михайлівський".

Нагадаємо, 23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Станом на ранок 20 липня вкладники неплатоспроможного ПАТ "Банк Михайлівський" у рамках виплати Фондом гарантованої суми відшкодуванняотримали 335 млн гривень, що становить третину від загальної обсягу запланованих виплат.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: