Суд розірвав договір між Міноборони та компанією Іванющенка

Середа, 10 серпня 2016, 13:10

Суд визнав недійсним договір Міністерства оборони з інвестфондом "Інноваційні стратегії" про спільну діяльність у будівництві житла для військових.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на рішення Господарського суду Києва від 26 липня.

У 2007 році Міноборони та інвестфонд "Інноваційні стратегії" уклали договір щодо будівництва комплексу житлових будинків на ділянці 1 га на проспекті Гагаріна, 19-21 в Одесі (військове містечко № 186).

Внесок Міноборони оцінювався у 16,67 млн грн і передбачав відмову від права користування земельною ділянкою, технічний нагляд та прийняття будівель в експлуатацію. Інвестфонд фінансував будівництво на орієнтовну суму 44 млн грн. Сторони договору мали отримати у власність квартири відповідно до вартості своїх внесків.

Реклама:

Військовий прокурор стверджує, що ділянка, яку віддали під забудову, належить до земель оборони і за відсутності рішень Кабміну Міністерство оборони не могло нею розпоряджатися. Однак міністерство дало згоду на припинення права постійного користування і списало розташовані на ній будівлі. Спірним договором сторони фактично змінили цільове призначення цієї землі.

Видання додає, що інвестфонд "Інноваційні стратегії" контролюється структурами з оточення Юрія Іванющенка (Юри Єнакієвського). За даними SMIDA, найбільший пакет акцій 18% оформлено на ТОВ "Ставр", що належить "Кінс Лімітед" з Лондона, бенефіціаром якої значиться громадянка Південно-Африканської Республіки Моніка Памела Ван Зіл.

До 2010 року 94% акцій інвестфонду "Інноваційні стратегії" належало ТОВ  "Об’єднана вантажно-транспортна компанія", що була оформлена на лондонську Fieldlane Limited. Остання належала британським фірмам – Rollexa Limited, власницями якої були Ірина та Даяна Іванющенко, а також Pallace Limited партнера Іванющенка Івана Аврамова. У жовтні минулого року ці фірми Іванющенків та Аврамова ліквідувалися за власним бажанням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: