Кабмін звільнив Василишина й ще одного заступника голови МОЗ

Четвер, 28 липня 2016, 10:20

Кабінет міністрів звільнив двох заступників міністра охорони здоров'я.

Про це йдеться у відповідних розпорядження уряду, передає УНІАН.

Так, розпорядженням №543 від 27 липня Віктора Шафранського було звільнено з 1 серпня з посади заступника міністра охорони здоров'я.

У свою чергу розпорядженням №544 Кабмін звільнив Романа Василишина з посади заступника міністра – керівника апарату Міністерства охорони здоров'я.

Реклама:

Як відомо, 27 липня уряд також призначив виконувачем обов'язків міністра охорони здоров'я першого заступника міністра Уляну Супрун. Відповідне розпорядення №550 також опубліковано на сайті уряду.

Василишина разом із головним лікарем урологічного відділення Олександрівської лікарні Києва Юрієм Серняком затримали в ніч на 8 липня за підозрою у хабарництві.

Під час обшуку у них було вилучено понад 50 тисяч доларів, 320 тисяч гривень та 2,5 тисячі євро.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Василишин організував систему поборів з лікарів. Зокрема, він отримував від 50 до 100 тисяч гривень поборів лише з урологічного центру Олександрівської лікарні, керівником якої він був раніше.

Дніпровський райсуд застосував до Василишина запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 2 856 тисяч гривень.

Згодом заставу за нього було внесено, і він вийшов з СІЗО. 13 липня Кабмін відсторонив Василишина від виконання обов'язків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: