"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКЦПФР хоче вдосконалити механізм стягнення штрафів

Середа, 27 липня 2016, 19:26

Протягом І півріччя 2016 року за результатами розгляду справ про правопорушення на фондовому ринку до учасників ринку було застосовано 1211 фінансових санкцій на загальну суму 21,21 мільйона гривень, з яких до бюджету сплачено лише 4% (932 тисячі).  

Про це повідомляє прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Комісія нагадує, що протягом 2015 року до учасників ринку було застосовано 2901 фінансову санкцію на загальну суму 51,79 млн грн. Із загального обсягу накладених штрафів було сплачено до державного бюджету 5,32% (2,75 млн грн). 

Лише незначна частка фінансових санкцій регулятора оскаржувалася в суді. Більшість компаній, до яких вони були застосовані, не використовували механізм судового оскарження. В 95% проваджень, в яких оскаржувалося стягнення фінансових санкцій, суди прийняли рішення на користь Комісії і визнали застосування санкцій правомірним.

Реклама:

Як зазначається, зараз Комісія працює над удосконаленням процедури стягнення штрафів.

"Одним із варіантів такого удосконалення може бути віднесення постанов Комісії про накладення санкцій до виконавчих документів, які підлягають примусовому виконанню Державною виконавчою службою, що безумовно, підвищить дисциплінованість і відповідальність учасників ринку", - сказано у повідомленні. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: