НБУ дозволив "Таскомбанку" Тігіпка виводити неплатоспроможні банки

Вівторок, 26 липня 2016, 16:27

Нацбанк вперше включив до переліку попередньо кваліфікованих осіб банк, як інвестора, який має право на участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Як зазначено у повідомленні, таким інвестором став ПАТ "Таскомбанк" Сергія Тігіпка.

Зокрема, банку дозволяється:

Реклама:

- створення та продаж інвестору перехідного банку з передачею йому активів і зобов’язань неплатоспроможного банку і подальшою ліквідацією неплатоспроможного банку;

- продаж неплатоспроможного банку інвестору.

До цього часу НБУ включав до переліку попередньо кваліфікованих осіб, які можуть брати участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку, лише приймаючі банки.

Приймаючі банки можуть брати участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку лише у вигляді  відчуження у процесі ліквідації всіх або частини активів і зобов’язань неплатоспроможного банку на свою користь.

Наразі до переліку попередньо кваліфікованих осіб включено п’ять приймаючих банків: ПАТ "Банк Кредит Дніпро", ПАТ "Альфа-Банк", ПУМБ, ПАТ "Укрсоцбанк" та ПАТ "Таскомбанк".

Нагадаємо, 24 грудня 2015 року було прийнято постанову правління НБУ № 942, якою затверджено Положення про порядок попередньої кваліфікації осіб, які можуть брати участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку, та погодження набуття ними участі в банках.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!