Фірма з орбіти нардепа Тригубенка завинила державній шахті 50 мільйонів

Вівторок, 26 липня 2016, 13:53

ДП "Вугільна компанія Краснолиманська" судиться із ТОВ "Торгівельний Дім-Ресурс" про стягнення 57,45 мільйона гривень заборгованості, інфляції та пені по договору поставки вугілля.

Про це з посиланням на постанову Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 14 липня пише "Наші гроші".

Мова йде про договір постачання вугілля від 18 серпня 2015 року. Як стверджує держпідприємство, "ТД-Ресурс" заборгувало 47,26 млн грн. Тож "Краснолиманська" нарахувала ще 3,81 млн грн. інфляційних втрат, 1,01 млн грн. 3% річних і 5,37 млн грн. пені.

6 червня Господарський суд Дніпропетровської області повернув заяву позовнику через несплату судового збору - 206 тисяч грн. (150 розмірів мінімальної заробітної плати, що складає 1378 грн.).

Реклама:

"Краснолиманська" клопотала про його відстрочення. Держпідприємство повідомило, що має на своїх рахунках лише 178 тис грн.

14 липня апеляційний суд скасував рішення суду про повернення позовної заяви. Матеріали справи направлено в суд першої інстанції.

Нагадаємо, "ТД-Ресурс" раніше було записано на харківського підприємця Ігоря Тупікова, який з 23 березня до 1 вересня 2015 року працював помічником у парламенті депутата Сергія Тригубенка ("Блок Петра Порошенка").

Сергій Тригубенко, якого також називають людиною Ігоря Кононенка, контролює певні держенергоактиви в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!