Еквадор заплатив Chevron 112 мільйонів доларів

Субота, 23 липня 2016, 12:40

Еквадор заплатив 112 мільйонів доларів американській нафтогазовій компанії Chevron, виконуючи рішення суду США в рамках суперечки з розробки родовищ вуглеводнів в південноамериканській країні.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на главу центробанку Еквадору Дієго Мартінеса, передає "Прайм".

"Ми не згодні з тим, як ці міжнародні інструменти працюють, це результат нововведень 1990-х років, які поставили державу в залежність від приватних позивачів, нам не подобається ця схема ... Але ми її поважаємо і виконуємо наші міжнародні зобов'язання", - сказав він .

У серпні 2015 року апеляційний суд американського округу Колумбія прийняв рішення про виплату Еквадором компанії Chevron 96 мільйонів доларів в рамках розгляду, що стосується здійсненої компанією Texaco Petroleum в 1973 році угоди з розробки родовищ в обмін на продаж нафти уряду Еквадору за ціною нижче ринкової.

Реклама:

Texaco, пізніше придбана корпорацією Chevron, в 1990-х роках подала кілька позовів, звинувачуючи владу в порушенні контракту. У червні 2016 верховний суд США зберіг це рішення в силі, ухваливши, що виплати повинні бути здійснені до 20 липня.

Раніше рішення про виплату владою Еквадору 96 мільйонів доларів було прийнято Гаазьким арбітражем.

Цей спір не належить до процесу між групою еквадорських позивачів, які звинувачують компанію Texaco, яка перейшла у володіння Chevron, в забрудненні води в районі Амазонки.

Згідно з рішенням суду в Еквадорі, Chevron повинна виплатити 9,51 мільярда доларів (спочатку був призначений штраф в 19 мільярдів доларів). У березні 2014 року федеральний суд США визнав незаконним рішення суду Еквадору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: