MasterCard купує британську платіжну компанію за 920 мільйонів

П'ятниця, 22 липня 2016, 14:35

MasterCard домовилася з британським оператором платіжних систем VocaLink про придбання контрольного пакету акцій останнього приблизно за 920 млн доларів.

Про це пише "Комерсант".

Як зазначається у повідомленні американської компанії, їй вдалося досягти принципової домовленості про покупку 92,4% акцій VocaLink. Сума операції оцінюється приблизно в 700 млн фунтів стерлінгів (920 млн доларів), які будуть виплачені готівкою.

Крім того, умови угоди передбачають можливість додаткової виплати акціонерам британської компанії в розмірі 220 млн доларів, якщо після об'єднання будуть досягнуті певні результати.

Реклама:

А решта 7,6% акціонерного капіталу будуть утримуватися нинішніми акціонерами британського оператора протягом як мінімум ще трьох років.

"Ми задоволені наданою можливістю грати велику роль в системі проведення платежів в Великобританії, яка є вкрай важливим зі стратегічної точки зору ринком для нашої компанії", - заявив президент і генеральний директор MasterCard Аджай Банга.

"VocaLink - це унікальна компанія, яка володіє видатними технологіями, активами і людським ресурсом", - додав він.

Відзначимо, що через VocaLink проходить виплата зарплат 90% британських працівників, оплата 70% рахунків за комунальні послуги в країні і виплата майже всіх державних допомог.

За підсумками 2015 року компанія зафіксувала виручку в розмірі 182 млн фунтів стерлінгів і провела понад 11 млрд транзакцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: