"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продажі Apple Watch впали на 55%

П'ятниця, 22 липня 2016, 12:08

Ринок "розумних" годинників вперше в історії скоротився в другому кварталі 2016 року в річному вираженні через різке падіння продажів Apple Watch.

Про це свідчать попередні дані дослідницької компанії International Data Corporation.

Продажі цих пристроїв в квітні-червні впали на 32%, до 3,5 млн одиниць. При цьому Apple єдина серед п'ятірки найбільших виробників зафіксувала зниження продажів - поставки Apple Watch впали на 55%, до 1,6 млн пристроїв. Незважаючи на це, компанія залишається беззаперечним лідером ринку, хоча її частка знизилася з 72% до 47%.

"Споживачі не поспішають купувати "розумні" годинники, чекаючи нових моделей і оновлення ПЗ, - говорить старший аналітик IDC Джітеш Убрани. - Швидше за все, показники ринку в цілому будуть стриманими до кінця поточного року, але ми очікуємо підвищення темпів зростання в наступному році".

Реклама:

Відзначається, що другий квартал минулого року став дебютним для Apple Watch.

Друге місце серед виробників "розумних" годинників як і раніше займає Samsung, який збільшив продажі на 51%, до 600 тис. пристроїв; його частка ринку підвищилася з 7% до 16%.

На третьому місці розташувалася китайська компанія Lenovo. Продажі її годинників підвищилися на 75%, до 300 тисяч пристроїв. Практично аналогічне число пристроїв продала LG, збільшила продажі на 26%.

У п'ятірку також увійшла швейцарська Garmin, що реалізувала 100 тис. "розумних" годинників і збільшила частку ринку з 2% до 4%.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: