За півроку НБУ отримав 255 мільйонів від реалізації заставного майна

Четвер, 21 липня 2016, 14:54

За перше півріччя 2016 року Національний банк отримав від реалізації заставного майна 255,3 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як наголошується, Національний банк отримав  у другому кварталі 2016 року 163 млн гривень від реалізації  заставного майна за кредитами рефінансування, наданими неплатоспроможним банкам. Це майже вдвічі більше, ніж отримана у першому кварталі сума - 92,3 млн гривень.

"Всього у першому півріччі обсяг отриманих Національним банком коштів від реалізації  заставного майна становить 255,3 млн гривень", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Згідно з повідомленням, найбільший обсяг коштів у першому півріччі було перераховано НБУ від реалізації нерухомості таких банків, як ПАТ "КБ "Надра", ПАТ "Брокбізнесбанк", ПАТ "Банк Форум".

"Загалом неплатоспроможні банки у першому півріччі  погасили  заборгованість за кредитами рефінансування від НБУ в сумі 2,5 млрд гривень. Таке скорочення відбулось, зокрема, за рахунок звернення НБУ стягнення на державні облігації, передані ПАТ "ВіЕйБі Банк" у заставу, як забезпечення за кредитами рефінансування", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, фактичний обсяг погашень за кредитами рефінансування, наданими неплатоспроможним банкам, у 2015 році становив 1,1 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!