"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Tesla планує виробляти електровантажівки і електробуси

Четвер, 21 липня 2016, 12:30

Американський виробник електромобілів Tesla Motors має намір виробляти нові типи таких машин, серед яких будуть важкі вантажівки і міський громадський транспорт.

Про це йдеться в зведеному плані розвитку компанії, передає "Прайм".

"Крім споживчих машин, є два інших необхідних типи електричних транспортних засобів: важкі вантажні автомобілі і пасажирський міський транспорт. Обидва знаходяться на ранніх стадіях розвитку в Tesla і повинні бути готові в наступному році", - випливає з повідомлення компанії.

Наявність автопілота дозволить компанії виробляти автобуси невеликого розміру, водій громадського транспорту в такому випадку буде не потрібен. Пасажири заздалегідь зможуть викликати автобуси на зупинках за допомогою спеціальної кнопки.

Реклама:

У план Tesla також входить створення на автомобілях дахів з інтегрованими сонячними акумуляторними батареями, відкриття нового виробництва електромашин для всіх основних сегментів, а також розвиток системи безпілотного водіння, яка буде в 10 разів безпечніше нинішньої.

Американська компанія Tesla Motors заснована в 2003 році як розробник і виробник електромобілів і технологій, пов'язаних з ними.

Крім електромобілів, компанія за власною технологією виробляє батареї і електродвигуни та продає іншим автомобільним компаніям, зокрема - Toyota і Daimler.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: