Службовці "Хрещатику" розікрали 81 мільйон гривень - прокуратура

Понеділок, 18 липня 2016, 11:24

Службовців банку "Хрещатик" викрито у розкраданні депозитів на суму понад 81 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 16 службових осіб Київського регіонального відділення ПАТ "Хрещатик", які причетні до злочинної схеми розкрадання грошових коштів фінансової установи", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що службові особи банку, діючи у складі організованої злочинної групи, упродовж лютого 2010 - березня 2014 років шляхом підроблення депозитних договорів та документів на видачу готівки заволоділи грошовими коштами 54 вкладників на загальну суму понад 81 млн гривень.

Реклама:

"За результатами розслідування колишнім очільникам та службовим особам регіонального відділення банку повідомлено про підозру у вчиненні у складі організованої групи кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України", - повідомляє прес-служба.

"В рамках розслідування з метою забезпечення відшкодування завданих збитків на майно обвинувачених (квартири, будинки, земельні ділянки) накладено арешт. Наразі слідство у вказаному кримінальному провадженні завершено, матеріали відкрито для ознайомлення підозрюваним та їх захисникам", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 5 квітня НБУ визнав банк "Хрещатик"неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію.

Як відомо, 24,9379% акцій банку належить Київській міській державній адміністрації.

Опосередкованими власниками банку є Андрій Іванов з часткою 37,44% і Микола Солдатенко з часткою 24,2% акцій.

Як повідомлялося, за даними НБУ, на 1 жовтня за розміром активів банк займав 18 місце (10,090 млрд гривень) серед 122 діючих банків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: