Голова НКРЕ: у нас важкі стосунки з Кононенком

Четвер, 14 липня 2016, 09:50

Глава Національної комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк заявив, що заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко неодноразово намагався втручатися в роботу регулятора.

Про це Вовк сказав в інтерв'ю "Економічній правді".

"У нас (з Кононенко - Ред.) важкі стосунки, тому що він неодноразово просив про речі, в яких я йому відмовляв", - сказав Вовк.

"Наприклад, він говорив, що Крючкови з "Енергомережі" - непогані хлопці. Потім він свою думку змінив, а я зрозумів, що на нього не потрібно ображатися. До нього як до заступника голови фракції приходить багато людей з проханнями, і він іноді в командному тоні намагається це ретранслювати. Однак у мене немає завдання їх виконувати", - заявив глава НКРЕ.

Реклама:

"На ринку більше чуток, що у мене з ним стосунки so-so. Тобто вони в рамках пристойності, але були випадки, коли на рівні АП намагалися робити очні ставки, предметом яких було помирити мене з Кононенком, якого я нібито образив", - підсумував він.

Раніше повідомлялося, що колишньому депутату і керівнику компанії "Енергомережа" Дмитру Крючкову пред'явлено підозру, і він оголошений в розшук.

Як відомо, на початку січня детективи НАБУ розпочали розслідування у справі щодо привласнення майна "Запоріжжяобленерго" в особливо великих розмірах.

За даними ЗМІ, міноритарними акціонерами "Запоріжжяобленерго" є групи, близькі до Костянтина Григоришина, Ігоря Коломойського та братів Григорія та Ігоря Суркісів.

Головою правління ПрАТ "Енергомережа" є Дмитро Крючков, якого учасники ринку неофіційно пов’язують з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, представники якого входили до керівних органів компанії "Енергомережі".

Також давні зв’язки з Суркісом має і Дмитро Фірташ, який кілька років спонсорував "Динамо" (Київ) після розриву контракту динамівців з "Приватбанком" Ігоря Коломойського.

За даними нардепа від БПП Сергія Лещенка, призначення в енергокомпаніях, якими управляють Суркіси та Крючкови, лобіює заступник голови фракції ББП Ігор Кононенко, давній бізнес-партнер Петра Порошенка.

Раніше "Українська правда" вже писала у своєму розслідуванні про компанію "Енергомережа", яка скуповувала борги у "Центренерго" і Одеської ТЕЦ через пов'язані кредиторські компанії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: