"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Dow Jones і S&P 500 зросли до нових рекордів

Середа, 13 липня 2016, 09:33

Фондові індекси Dow Jones Industrial Average і Standard & Poor's 500 виросли до нових рекордів на тлі підйому цін на нафту, а також позитивної звітності Alcoa Inc.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на MarketWatch.

Гарні квартальні результати Alcoa, що традиційно відкриває сезон корпоративної звітності в США, посилили оптимізм трейдерів, викликаний публікацією позитивних даних по американському ринку праці за червень.

Підтримку ринку також надали очікування зміни уряду в Великобританії. Раніше стало відомо, що єдиним кандидатом на пост лідера Консервативної партії Великобританії і прем'єр-міністра країни залишилася глава МВС Тереза Мей.

Реклама:

Дані по ринку праці США, а також спокійна зміна уряду в Великобританії вслід за рішенням громадян країни про вихід з Євросоюзу, заспокоїли ринки, відзначає аналітик Voya Financial Керін Каванаг.

"Все, що турбувало нас, не стало реальністю", - говорить Каванаг.

Акції Alcoa за підсумками торгів подорожчали на 5,4%. Виробник алюмінію зафіксував скоригований прибуток в розмірі 0,15 дол на акцію за підсумками другого кварталу 2016 року. Показник виявився кращим за середній прогноз експертів, що становив 0,09 дол на акцію.

"Сезон звітності на цьому тижні може піднести ще більше сюрпризів, враховуючи позитивний стан американської економіки. Статдані з економіки США за минулий квартал були набагато сильнішими, ніж за перший квартал", - відзначає аналітик ThinkForex Наїм Аслам.

На цьому тижні квартальні звіти опублікує ряд великих американських банків, включаючи JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc. і Wells Fargo & Co.

Котирування паперів цих банків за підсумками торгів виросли відповідно на 1,5%, 2,7% і 0,6%.

Акції Goldman Sachs подорожчали на 3,1%.

Ціна паперів Seagate Technology, постачальника продуктів і технологій для зберігання даних, підскочила на 21,8%. Напередодні компанія повідомила про скорочення 6,5 тис. робочих місць по всьому світу, що відповідає близько 14% її штату.

Акції AMC Entertainment подорожчали на 7,3% після того, як найбільша в світі мережа кінотеатрів повідомила про придбання базується у Великобританії мережі Odeon & UCI Cinemas Group у фонду Terra Firma за 921 млн фунтів стерлінгів (1,2 млрд дол).

Індекс Dow Jones Industrial Average до закриття ринку виріс на 0,7% - до 18347,67 пункту.

Standard&Poor's 500 збільшився на 0,7%, склавши 2152,14.

Значення індексу Nasdaq Composite підвищилося на 0,7% - до 5022,82 пункту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!