"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міністри Єврозони згодні: Португалія та Іспанія порушили бюджетні правила ЄС

Вівторок, 12 липня 2016, 10:35

Країни ЄС готові схвалити висновки Брюсселя, що Іспанія і Португалія не в змозі вжити "ефективні заходи" для задоволення фінансових правил ЄС.

Про це повідомляє Financial Times.

Глава Єврогрупи Єроен Дийсельблум після зустрічі міністрів фінансів заявив, що підтримка оцінки Єврокомісії щодо Іспанії та Португалії була одноголосною.

Формальне рішення буде прийматися у вівторок.

Реклама:

Це рішення розпочне 20-денний відлік, протягом якого Єврокомісія має внести пропозицію щодо штрафних санкцій проти Іспанії і Португалії. Багато чиновників в ЄС очікують що це будуть нульові санкції через пом’якшуючі обставини в обох країнах.

Як повідомлялося, 7 липня Єврокомісія розпочала формальні дисциплінарні процедури проти Іспанії та Португалії через надмірний дефіцит їх бюджетів у 2014 і 2015 роках, які можуть призвести до санкцій.

У Єврокомісії заявили, що дефіцит бюджетів обох держав був вищий за 3% від ВВП протягом двох останніх років і країнам не вдалося виправити ситуацію в короткий строк.

Обидві країни опинилися під ризиком штрафних санкцій і призупинки фінансування з фондів ЄС, якщо не зможуть довести, що правила були порушені через "виняткові економічні обставини".

На Іспанію та Португалію, може бути накладений штраф у розмірі 0,2% від ВВП, якщо надмірний дефіцит не буде знижено. Однак досі такі санкції ще не накладалися.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: