Нафта дорожчає на побоюваннях за постачання з Іраку

Вівторок, 12 липня 2016, 09:33

Світові ціни на нафту у вівторок незначно зростають на тлі побоювань інвесторів за зрив поставок "чорного золота" з Іраку.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:44 вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 0,19% - до 46,34 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 0,13% - до 44,82 долара за барель.

Ірак призупинив навантаження нафти на двох терміналах в Басрі на півдні країни через протікання нафтопроводу, повідомляє агентство Рейтер.

Реклама:

Призупинення сталася в неділю, в той час як в черзі на завантаження нафти знаходилося 15 надвеликих нафтоналивних танкерів, а також танкерів типу "Суецмакс".

Призупинення роботи терміналів може збільшити час навантаження танкерів на терміналах, один з яких є найбільшим в країні.

При цьому інвестори очікують подальшого падіння нафтових цін в довгостроковій перспективі.

"Період слабкості нафтових цін триває, в той час як інвестори стурбовані зростанням розвідки нафти в США і очікують, що видобуток нафти в США, а також запаси нафти в країні залишатимуться на високому рівні", - наводить агентство думку неназваного аналітика банку ANZ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!