ЄБРР пояснив, на що "Нафтогаз" може витратити кредит банку

П'ятниця, 1 липня 2016, 11:35

Поновлюваний кредит, наданий ЄБРР НАК "Нафтогаз України" для закупівель природного газу, передбачає здійснення їх на європейському газовому ринку за чіткими правилами і через затверджених трейдерів, які пройшли попередню і остаточну кваліфікацію.

Про це повідомили у банку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Газпром" до цих трейдерів не входив", - зазначили в банку в п'ятницю у відповідь на прохання агентства прокоментувати повідомлення глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва про домовленість з ЄБРР про можливість використання цього кредиту на покупку газу у "Газпрому".

"Остання домовленість, якої нам вдалося досягти з ЄБРР, передбачає, що частину коштів можна використовувати і на закупівлю зі сходу зокрема", - сказав Коболєв 30 червня.

Реклама:

В ЄБРР додали, що ніяких змін у проекті з "Нафтогазом" порівняно з тим, як цей кредит використовувався наприкінці минулого - початку цього року, не відбулося.

У банку нагадали, що проект передбачає виділення коштів в ув'язці з певним прогресом на шляху реформування, зокрема, створення наглядової ради, розукрупнення і поділ функцій, що обумовлено в узгодженому "Нафтогазом" з кредиторами плані.

"Якщо не буде потрібного прогресу, то процес може загальмуватися", - зазначили в ЄБРР.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" і ЄБРР підписали револьверну кредитну угоду на 300 млн дол в жовтні 2015 року, кошти призначалися для закупівлі газу в ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!